de mircea » 08.01.2012, 16:31
Buna Loredana.
Dupa cum am spus formularea de dieta vegana este inselatoare, fiind folosita de catre falsii vegetarieni pentru a se diferentia de vegetarienii adevarati si pentru a se putea prezenta ei insisi ca vegetarieni. In prezent in lume exista cam 500 de milioane de oameni ce traiesc in aceasta iluzie.
Veganismul este o filozofie de viata ce urmareste a elimina din toate aspectele vietii cotidiene (alimentatie, imbracaminte, divertisment, etc.) animalele si produsele de origine animala si a carei expresie dietara este vegetarianismul.
Vagetarian deriva din latinescul vegetate ce inseamna a creste. In esenta adevaratii vegetarieni consuma doar alimente ce cresc din pamant (fructe, legume, cereale, leguminoase si seminte)
Asadar termeni precum lacto-vegetarian, ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian sau carno-vegetarian nu sunt decat formulari oximoronice menite sa adanceasca si mai mult confuzia deja ajunsa la cote paroxistice, cand de fapt toti acesti termeni fac parte dintr-un termen mult mai cuprinzator si anume omnivor.
---
In ce priveste familia iti pot spune ca si eu sunt singur in familie cu o astfel de dieta dar cei din jurul meu au vazut ca sunt serios in acest sens si ma sprijina intru totul.
Dieta am schimbat-o dintr-o data avand o perioada foarte scurta de adaptare (mai exact de educare a gustului), deci o adaptare mentala exista.
Adaptarea fizica este un mit - odata ce elimini complet proteina animala (se gaseste in toate produsele de origine animala, este acida deci contribuie la decalcifierea oaselor si dintilor si se metabolizeaza consumand o cantitate enorma de energie) si colesterolul (toate produsele de origine animala, colesterol exogen=LDL, colesterol endogen=HDL) organismul iti va multumi in fiecare zi.
Sper sa te ajute raspunsul meu.