Societatea Vegetarienilor din Romania

Salutari tuturor! Eu sunt Mircea.

aici putem scrie fiecare cate o mica "prezentare" despre noi... orice vrem sa facem cunoscut celorlalti membri ai forumului!

Salutari tuturor! Eu sunt Mircea.

Mesajde mircea » 23.09.2010, 16:37

Am 27 de ani si sunt din Bucuresti.
In prezent urmez cursuri postuniversitare in cadrul UMF Carol Davila.
In ce priveste dieta sunt vegetarian, in adevaratul sens al termenului, de peste 2 ani de zile (consum doar produse de origine vegetala).
Nu recunosc ca fiind vegetarieni persoanele care consuma produse de origine animala si nu sunt de acord cu formularea de dieta vegana.
Nimeni nu devine vegetarian renuntand doar la consumul de carne.

OMNIVÓR, -Ă, omnivori, -e, adj., s. m. și f. (Animal) care se hrănește atât cu substanțe vegetale, cât și cu substanțe animale; (animal) care mănâncă de toate. – Din fr. omnivore. - Sursa DEX
mircea

Re: Salutari tuturor!eu sunt loredana

Mesajde loredana » 16.10.2010, 18:46

bune mircea ! as dori sa te intreb si eu ceva .
care diferenta intre o dieta vegetariana si una vegana ?
chiar nu stiu .
de curand am inceput si eu o dieta care se bazeaza mai mult pe vegetale, incerc pe cat posibil sa elimin carnea in totalitatemai apoi si lactatele , dar tinand cont ca celor din familie nu le surade ideea de una singura imi este foarte greu.in cat timp ti-ai schimbat in totalitate regimul de viata ? mai exact cat timp i-a trebuit corpului si mintii totodata sa se obisnuiasca cu acest regim de viata .
loredana

Mesajde mircea » 08.01.2012, 16:31

Buna Loredana.

Dupa cum am spus formularea de dieta vegana este inselatoare, fiind folosita de catre falsii vegetarieni pentru a se diferentia de vegetarienii adevarati si pentru a se putea prezenta ei insisi ca vegetarieni. In prezent in lume exista cam 500 de milioane de oameni ce traiesc in aceasta iluzie.
Veganismul este o filozofie de viata ce urmareste a elimina din toate aspectele vietii cotidiene (alimentatie, imbracaminte, divertisment, etc.) animalele si produsele de origine animala si a carei expresie dietara este vegetarianismul.
Vagetarian deriva din latinescul vegetate ce inseamna a creste. In esenta adevaratii vegetarieni consuma doar alimente ce cresc din pamant (fructe, legume, cereale, leguminoase si seminte)
Asadar termeni precum lacto-vegetarian, ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian sau carno-vegetarian nu sunt decat formulari oximoronice menite sa adanceasca si mai mult confuzia deja ajunsa la cote paroxistice, cand de fapt toti acesti termeni fac parte dintr-un termen mult mai cuprinzator si anume omnivor.
---
In ce priveste familia iti pot spune ca si eu sunt singur in familie cu o astfel de dieta dar cei din jurul meu au vazut ca sunt serios in acest sens si ma sprijina intru totul.
Dieta am schimbat-o dintr-o data avand o perioada foarte scurta de adaptare (mai exact de educare a gustului), deci o adaptare mentala exista.
Adaptarea fizica este un mit - odata ce elimini complet proteina animala (se gaseste in toate produsele de origine animala, este acida deci contribuie la decalcifierea oaselor si dintilor si se metabolizeaza consumand o cantitate enorma de energie) si colesterolul (toate produsele de origine animala, colesterol exogen=LDL, colesterol endogen=HDL) organismul iti va multumi in fiecare zi.

Sper sa te ajute raspunsul meu.
mircea

Mesajde Sierra » 25.02.2012, 14:45

loredana scrie:mai exact cat timp i-a trebuit corpului si mintii totodata sa se obisnuiasca cu acest regim de viata .

O secunda:)
Sierra

Înapoi la Sa ne prezentam :)