Societatea Vegetarienilor din Romania

Intrebari..

aici putem scrie fiecare cate o mica "prezentare" despre noi... orice vrem sa facem cunoscut celorlalti membri ai forumului!

Intrebari..

Mesajde Simi » 04.01.2012, 23:23

Buna tuturor!

Ma numesc Simi. Sunt din Arad si am 14 ani. Probabil sunt cam cea mai mica pe aici, dar nu conteaza. Cel putin pentru mine nu.
Am foarte multe intrebari pentru ca sunt ovo-lacto-vegetariana numai din Iunie 2011 si am destul de multe intrebari. Parintii mei isi fac griji pentru sanatatea mea, dar eu nu consider ca merit sa moara animale pentru mine. Sunt lipsite de ajutor in fata cruzitatii omenesti.
Sunt aici pentru ca, cred ca voi ma puteti intelege. Am dreptate, nu ?
As avea si unele intrebari legate de ce sa mananc, cum, cand.

Va multumesc anticipat !

Simi.
Simi

Re: Intrebari..

Mesajde radustefan » 06.01.2012, 21:08

Salutare,

Bine ai venit.

Nu trebuie sa-ti faci probleme, mai ales daca esti ovo-lacto-vegetariana. Foarte multi copii din India sunt crescuti lacto-vegetarian de catre parintii lor.

Trebuie sa mananci la timp, sa te odihnesti, etc. Trebuie sa mananci din toate, pentru ca organismul tau in plina formare la 14 ani sa-si faca aprovizionarea necesara (in special aprovizionarea ficatului cu B12).

Legat de ingrasare: in 2005 m-am ingrasat foarte tare, dupa ce renuntasem la carne in 2003 si devenisem ovo-lacto-vegetarian. Doctorii au fost mirati. Motivul ingrasarii - pe langa lipsa de miscare :) - era ca mancam foarte DES smantana si branzeturi.

Mai tarziu am renuntat la smantana si branzeturi, insa nu si la lapte si oua, deoarece am aflat de povestea cu folosirea cheagului animal. Am revenit la greutatea normala.

Daca dintr-un motiv anume (ingrasare sau altceva) te decizi sa renunti la lactate si vrei sa devii ovo-vegetariana sau vegana, ai grija la nivelul vitaminei B12. Aceasta vitamina nu se asimileaza din oua, iar plantele nu o contin. In aceasta situatie raman ca solutie suplimentele sau alimentele fortificate.
radustefan

Înapoi la Sa ne prezentam :)