Tania din Deva, vegetariana de vreo 8-10 ani..nu mai stiu. Am puternice tendinte vegane, dar in Ro mi se pare destul de dificil. Incerc pe cat posibil sa consum hrana nepreparata termic, (da! asta presupune multe salate)pe care le mai combin cu branza, cascaval. Incerc sa scot din alimentatie lactatele si oul, dar si asta mi se pare destul de greu deoarece nu vad multe variante ptr a face combinatii.
Rationamentele ptr care am devenit vegetariana? E putin ciudat ce voi spune : am facut o promisiune Divinitatii cand eram programata ptr o operatie la care nu m-am dus. Asta a fost! In momente disperate facem si ciudatenii! De a 2-a zi nu am mai mancat carne, nu m-am dus nici macar sa anunt medicul ca nu ma voi interna in spital. Au trecut ani buni si sunt bine. Nu am mai facut de atunci analize ptr aceea pb.
Apoi m-am inscris la cursurile unei scoli spirituale care ne sugera ca nu este ok sa consumam animale care nu pot spune daca sunt de acord cu asta sau nu.
Adevarul este ca am fost o mare consumatoare de carne si (credeam eu) o mare iubitoare de animale, in sensul ca eram instare sa adum toate animalele vagaboande de pe strazi si sa le duc acasa (as face-o si acum), pang/eam pana lesin/am cand e/ra taiatul porcului, evit/am sa merg prin piata in zilele premergatoare Pastelui de mila mielutilor. Dar niciodata nu m-am gandit ca daca tot le am pe masa, sa nu le mananc.
Acum vad altfel aceasta problema.
Nu mi-e pofta sa consum carne deloc si asta nu ptr ca mi-am impus. Cred ca pleaca de la creier. Cu analizele nu stiu cum stau pt ca nu le-am facut de mult dar ultima data eram anemica.
Fiica mea care este medic nu agreeaza deloc stiul meu de alimentatie si imi prezinta un tablou sumbru ptr viitorul sanatatii mele.
O sa va tin la curent!
SARBATORI FERICITE!