Societatea Vegetarienilor din Romania

Texturat proteic din soia

Aici poti pune intrebari legate de nutritie si hrana vegetariana, si vei primi raspuns direct de la un membru SVR, medic cu experienta in domeniul nutritiei.

Texturat proteic din soia

Mesajde alex » 29.05.2010, 15:43

Salutare! De vreo 2-3 saptamani am inlocuit complet carnea cu texturat proteic din soia. Trecand si de la pate la cereale cu lapte pentru micul dejun, am devenit practic lacto-vegetarian. Intrucat acestea sunt singurele schimbari in meniul cu care n-am avut nicio problema pana acum, as vrea sa stiu daca trebuie sa mai adaug ceva pentru a compensa absenta carnii.

Cantitativ, mananc suficiente proteine, ma asigur de asta, dar nu stiu daca d.p.d.v. calitativ imi lipseste ceva. Mentionez ca am 20 de ani si fac si destula miscare.
alex

Re: Texturat proteic din soia

Mesajde Allix » 11.11.2010, 23:37

Nu sunt nutritionist, dar stiu ca trebuie sa mananci diversificat. Soia are proteina cea mai completa, dar poti sa consumi si alte variante: leguminoase(fasole, mazare, naut), cereale integrale, legume, seminte, nuci , migdale, alune. Mananca cruditati suficiente pe langa mancarurile consistente si esti in regula.

alex scrie:Salutare! De vreo 2-3 saptamani am inlocuit complet carnea cu texturat proteic din soia. Trecand si de la pate la cereale cu lapte pentru micul dejun, am devenit practic lacto-vegetarian. Intrucat acestea sunt singurele schimbari in meniul cu care n-am avut nicio problema pana acum, as vrea sa stiu daca trebuie sa mai adaug ceva pentru a compensa absenta carnii.

Cantitativ, mananc suficiente proteine, ma asigur de asta, dar nu stiu daca d.p.d.v. calitativ imi lipseste ceva. Mentionez ca am 20 de ani si fac si destula miscare.
Allix

Re: Texturat proteic din soia

Mesajde Sierra » 24.11.2010, 12:56

Din cate stiu eu, algele marine au cel mai mare continut de proteine. Daca poti manca salate de alge de la restaurantele chinezesti esti tare.
Sierra

Înapoi la Nutritionistul iti raspunde