Societatea Vegetarienilor din Romania

Ce se intampla cu mine?

Aici poti pune intrebari legate de nutritie si hrana vegetariana, si vei primi raspuns direct de la un membru SVR, medic cu experienta in domeniul nutritiei.

Ce se intampla cu mine?

Mesajde Soll » 08.02.2012, 16:31

Am avut o perioada in care organismul respinge carnea.Niciodata nu am mancat prea multa, nu se numara printre alimentele mele preferate,dar acum vomit,am greuturi cand mananc si nu stiu ce sa mai fac.Oricum de vreo 6 luni "ma bate gandul" sa devin ovo-lacto-vegetariana, am citit foarte multe despre acest stil de alimentatie si am ajuns la concluzia ca ar fi cel mai potrivit pentru mine,dar imi doream sa devin dupa varsta de 18 ani (am 17 ani).
Intrebarea mea este daca pot renunta la carne inca de la varsta de 17 ani si daca este vreun risc.Multumesc pentru raspunsuri! :ymhug:
Soll

Re: Ce se intampla cu mine?

Mesajde artemis » 18.02.2012, 10:39

Exista in ultimii ani din ce in ce mai multe cazuri de copii care resping carnea din alimentatie ; cu riscul de a parea "ezoterica" o sa-ti spun ca e o evolutie normala a umanitatii si personal sunt convinsa ca in maxim 20-30 de ani nu vor mai exista oameni carnivori ! ori nu vor mai exista oameni pe planeta....fiind prea poluata si cu ecosistemul distrus ;
Asa.....deci stai linistit/linistita exista f multi adolescenti care "simt" ca trebuie sa renunte la carne/ le e sila de ea.
Daca vei avea un regim ovo-lacto-veg nu ai de ce sa-ti faci griji - ai toti nutrientii asigurati ;
Dace in schimb vrei sa fi total vegetarian - e mai dificil, nu imposibil, dar trebuie sa stii f bine ce sa incluzi in mesele zilnice, asa ca nu-ti recomand ; pentru linistea personala iti pot spune ca exista oameni vegetarieni ( nu ovo-lacto-veg, ci 100% veg ) care-si cresc copiii vegetarieni de la varsta de 1-2 ani cand nu mai sug lapte :) (fara a include laptele si ouale) iar copiii respectivi ajung adulti perfect sanatosi la 18-20 de ani ; dar, repet, trebuie sa STII f bine ce mananci, sa incluzi super-alimente - gen goji, alge si multe altele in alimentatie iar pentru cineva care nu are inca cunostiintele necesare/posibilitatea pentru a-si asigura un regim vegetarian sanatos si format preponderent din hrana bio, e de dorit sa nu renunte inca la oua si lapte.
artemis

Înapoi la Nutritionistul iti raspunde