Nicholas scrie:Buna, am 15 ani si ai mei spun ca nu este indicat la varsta aceasta sa devin vegetariana(timp de cateva luni am mancat carne, dar in cantitati infirme de dragul lor...) Ai mei cand gatesc, gatesc cu carne de obicei, iar eu imi fac ...singura mancarea(nu e greu, oricine poate, am invatat si ma descurc destul de bine, acum sunt la stadul in care experimentez orice reteta, chiar daca nu iese bine din prima, mai am si alte incercari!:P) Si intrebara mea ar fi daca alegerea mea de a nu mai consuma carne(sunt lacto-ovo-vegetariana, dar oua ...mananc doar in maioneza, prajituri, altfel, nu) imi va afecta cresterea si dezvoltarea normala? Mentionez ca am si anemie severa (mai lesin din cand in cand^__^, odata am ajuns la spital, stau am prost cu tensiunea...etc...). Dupa ce m-am operat in martie anul acesta am simtit nevoia de o schimbare, am fost vegetariana 2 luni si apoi la indemnul alor mei -cica si a doctorului pe care nu l-am consultat;)- am consumat carne la vreo 3-4 zile, iar cam de o luna am revenit la lacto-ovo-vegetariana.

te sfatuiesc sa cumperi numai oua ecologice (se gasesc la orice supermarket) sunt de calitate f buna iar gainile sunt crescute in conditii ok - curatenie, spatiu, mancare, etc. Lactate in schimb te sfatuiesc sa consumi mai putine - si doar daca ai o sursa de la tara de unde sa iei lapte si branza. Evita complet branza topita si cascavalul din comert - sunt f toxice - iti sugerez sa cumperi eventual numai Napolact (nu Danone....) si numai branza telemea, branza de vaci.....sunt mai putin procesate.
. Deasemenea daca ai lipsa de fier poti lua suplimente - nu e mare lucru si nu sunt scumpe - eu iau Lipofer de la Rotto Natura in perioadele de ciclu. Cat priveste tensiunea - presupun ca e f mica din moment ce ametesti - bea ceai verde, concentrat - o cana mare dimineata si inca una mare pe la 13-14 - are acelasi efect ca si cafeaua dar e mult mai natural. Singurul nutrient care nu se gaseste in vegetale este B12 (desi si aici sunt multe studii care demonstreaza ca un organism sanatos si cu o flora intestinala, bacteriana, sanatoasa !! il poate sintetiza singur.....) dar daca vei manca minim 2 oua/sapt si 200-300 gr branza/sapt nu ai de ce sa-ti faci griji - in ele vei avea mai mult decat cantitatea necesara de B12.
) ba chiar sunt mult mai sanatoasa decat inainte - de 2 ani nu stiu ce e aia raceala sau durere de cap - desi inainte raceam de 2-3 ori pe an cu temperatura,tuse, ma tinea cate o sapt.....Înapoi la Nutritionistul iti raspunde
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator