Societatea Vegetarienilor din Romania

Caini vegani:este cainele carnivor?Retete vegane cainilor.

Re: Caini vegani:este cainele carnivor?Retete vegane cainilor.

Mesajde econinja » 16.05.2011, 14:00

Faptul ca ai lipsa de fier nu inseamna ca e neaparat din cauza vegetarianismului.Este mai degraba o lipsa datorata geneticii.Exista oameni care consuma carne si tot au o lipsa de fier.

Da:asa este carnea este condimentata cu vegetale altfel nu ar avea gust bun pentru noi.

Este cam offtopic ce ai scris ar trebui mutat la alt topic,dar sa o faca moderatorii eu nu pot.
econinja

Re: Caini vegani:este cainele carnivor?Retete vegane canilor.

Mesajde Cersei » 10.06.2011, 12:49

econinja scrie:dar nu uita un lucru:exista conspiratia carnivorilor care vor sa bage minciuni impotriva vegetarianismului

Replica asta deja sună puţin a habotnicie religioasă. Nu înţeleg de ce "carnivor" e spus ca o insultă. Parcă am văzut un topic despre elitism pe aici... Dacă e să comentăm pe nota asta, ţin să spun că şi argumentele de pe site-ul ăsta (inclusiv argumentul cu care îl combaţi pe Proventus) sunt destul de incomplete, slab susţinute şi uneori incorecte. N-o să le spun totuşi minciuni sau "conspiraţie". Poate doar încăpăţânare.

Dar ca să nu fiu complet off-topic: mi se pare ciudat să deturnezi meniul unui animal de la scopul lui definit de către natură însăşi. Lanţul trofic are un scop, există un echilibru natural aici care trebuie menţinut. Tigrul mănâncă gazele. Lupul (rudă a câinelui) mănâncă mortăciuni. Toate astea au o logică. Cu toţii dus-o foarte bine milenii la rând, fără să necesite ajutorul omului care să le alcătuiască meniuri sănătoase, etice şi nonviolente.

Am văzut o menţiune aici despre câini sănătoşi, hrăniţi cu pâine. Pâinea, mai ales cea albă, este relativ nesănătoasă. Cu atât mai mult atunci când este tratată drept meniu complet şi suficient pentru buna funcţionare a unui organism.
Cersei

Mesajde angel » 29.06.2011, 19:17

buna ziua tuturor.si eu incerc sa fac catelusii sa devina vegetarieni,asa ca ce mananc eu ,le dau si lor.de aceea exista evolutia si adaptarea.orice organism evolueaza si se adapteaza anumitor conditii de-a lungul timpului.sa speram ca vom ajunge intr-o lume perfecta in care sa predomine,dragostea,respectul fata de orice ,intelegerea,linistea,pacea si armonia.trebuie sa ne armonizam cu intreg universul. :)
angel

Mesajde econinja » 04.10.2011, 23:00

Buna seara Angel ,
felicitari pentru deschidere catre lucruri noi si mult succes in activitate :)
Am aici un link foarte folositor in domeniu sunt multe retete aici.Sa nu uitam ca :interzis struguri,stafide,nuci macadamia cainilor.Si:obligatoriu cura de merisoare sau mai nou am aflat ca:se pune o lingura de otet de mere natural in apa.Sa aibe urina acida.Este vital.

Aici e linkul cu retetele:

http://www.youtube.com/watch?v=qQPTDcmAOPY
econinja

Mesajde econinja » 01.04.2012, 02:37

@Cersei:

Nu am folosit niciodata cuvantul carnivor ca o insulta.Este o simpla constatare ce o sustin in continuare:exista o conspiratie a consumatorilor de carne si aici sunt:medici umani iar in tarile unde se produce hrana vegana sau vegetariana pentru caini si:medici veterinari care sunt platiti de industria carnii sa bage minciuni.

citez:

"Dar ca să nu fiu complet off-topic: mi se pare ciudat să deturnezi meniul unui animal de la scopul lui definit de către natură însăşi. Lanţul trofic are un scop, există un echilibru natural aici care trebuie menţinut. Tigrul mănâncă gazele. Lupul (rudă a câinelui) mănâncă mortăciuni. Toate astea au o logică. Cu toţii dus-o foarte bine milenii la rând, fără să necesite ajutorul omului care să le alcătuiască meniuri sănătoase, etice şi nonviolente."

-Cainele este definita de natura ca:omnivor.Organismul de la origini este carnivor dar a evoluat.Daca ar fi carnivor:ar rezista sa i dai numai carne,insa daca i dai numai carne:se imbolneveste grav.Daca la o felina dai numai carne..mai rezista desi ,si ele complecteaza meniul.
-nu e nici o derutare aici ci:armonizare.Atata timp cat nu trebuie sa iess cu sulita sau arcul cu sageti sa vanez bizoni ca nu cunosc pomicultura si agricultura:nu am de ce consuma carne si cainele meu poate fi vegetarian.pisica la fel:daca are toti nutrienti esentiali si o doza de complectare a mancari cu:taurina se poate-altfel e periculos,recunosc pentru ca:ea e carnivora.
-Acuzatii de genul:"modific natura,decid in locul lor"sunt frecvente dar irelevante:da decid in locul lor pentru ca:astfel refuz sa platesc industria carnii si prin asta uciderea cu voia si decizia este spre binele lor intrucat sanatatea este in stare buna.

Citez:

"Am văzut o menţiune aici despre câini sănătoşi, hrăniţi cu pâine. Pâinea, mai ales cea albă, este relativ nesănătoasă. Cu atât mai mult atunci când este tratată drept meniu complet şi suficient pentru buna funcţionare a unui organism."

-daca sunt caini sanatosi hraniti numai cu paine e o chestie de noroc cu o genetica buna.Ma opun a sustine ca ar fi "normal"sa se hraneasca un caine cu paine.A se da o anumita cantitate de paine neagra uscata ca le place sa rontaie e un lucru bun.nu insa si :trecerea pe o dieta excluziva sau cu o cantitate exagerata de paine.cine intelege asa maidegraba vrea el/ea sa ionteleaga asa pentru a ma ponegri!

In concluzie:e viata noastra,fac ce vreau atata timp cat ma opun a face rau cu voia si rog sa nu se amestece nimeni in problemele mele personale pe care le impartasesc celor deschisi la lucruri noi.
Daca ai ceva nelamuriri:te rog frumos scrie medicilor veterinari vegani din strainate,eu sunt doar purtatorul lor de cuvant.
In Anglia sunt deja 50.000 de caini hraniti vegan.

Aici sunt scrile lor daca sti mai bine ca ei/le:

http://www.veganpoet.com/articles/dogs- ... an-too.htm

http://www.veganvet.net/index.html
econinja

Mesajde oncconepenn » 13.05.2012, 19:47

oncconepenn

Mesajde atlatstew » 14.05.2012, 16:13

atlatstew

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Sfaturi