VictorD scrie:Am varsta de 12 ani si din cauza cruzimii fata de animale vreau sa devin ovo-lacto-vegetarian dar nimeni nu ma sustine parintii spunand ca sunt in crestere si sa astept pana la 21 de ani.
Deasemenea nu doresc sa imi chinui parintii cu diferite feluri de mancare in plus fata de cele ale fratelui meu.
Va rog, am nevoie de niste pareri sau idei...

Salut! Cred că te înţeleg foarte bine. Am devenit vegetarian la 13 ani din motive etice.
Nu cunoşteam niciun vegetarian şi nici nu am avut grijă deosebită la ce mănînc (atîta timp cît era fără carne, era foarte bine). Nu îţi recomand să neglijezi dieta, dar eu am analizele perfecte, la 8 ani după ce am devenit vegetarian.
Lăsînd latura medicală la o parte, aşa cum o să-ţi spună mulţi vegetarieni/vegani, "mă simt mult mai bine de cînd m-am lăsat de carne".

Cît despre părinţi, şi ai mei au fost împotrivă, dar le-am explicat mereu într-un mod cît mai frumos că eu văd lumea altfel decît ei şi îi rog să-mi respecte decizia. Au făcut-o. Sincer, dacă nu o făceau, plecam de acasă. Atît de mult credeam/cred în corectitudinea deciziei pe care am luat-o.
Acum şi mama mea este vegetariană (a fost carnivoră convinsă toată viaţa), iar tatăl meu a redus consumul de carne.
Lumea se schimbă. Fie te alături schimbării, fie vei fi luat pe sus de ea.