Societatea Vegetarienilor din Romania

cum ne mentinem cantitatea de proteine in organism

cum ne mentinem cantitatea de proteine in organism

Mesajde Marynna » 22.01.2012, 13:49

BUna tuturor,sunt si eu noua membra a SVr si deja am o gramada de intebari,Prima este legata cantitatea de proteine din organism, si cred k e cea mai importanta, adica cum inlocuim proteina animala cu cea vegetala, respectiv mentinand toti aminoacizi esentiali, ca am inteles ca doar soia si quinoa ar avea in compozitia sa toti aminoacizi esentiali.De altfel sunt si sportiva, avand nevoie de proteine pentru musculatura, dar nu mai pot manca carne si sunt fericita pentru alegera aceassta. Niste sfaturi va rog !
p.s. apropo , toti m-au descurajat , in special antrenorii k nu voi putea face fitness fara a manca carne,ca muschii nu vor putea sa se dezvolte, afirmand ca proteina vegetala este incompleta.
Marynna

Re: cum ne mentinem cantitatea de proteine in organism

Mesajde radustefan » 23.01.2012, 13:19

Salut,

Nu ai de ce sa te simti rau urmand o dieta vegana sau ovo-lacto-vegetariana. Daca urmezi ghidul de nutritie de pe acest site, http://www.svr.ro/ce-sa-mananc/ghid-de-nutritie.html, nu ar trebui sa te simti rau.

In orice caz nu vei pati nimic, daca vei tine o dieta vegetariana, sa zicem, timp de doua luni, pentru a vedea daca te poti acomoda cu un astfel de stil de viata.

Exista si alte plante care contin toti aminoacizii esentiali, insa in cantitati mai mici. De exemplu mazarea. Cei de la WhFoods ofera informatii complete despre nutrientii continuti in diverse plante.

Aici, de exemplu, sunt cele pentru fasolea alba: http://www.whfoods.com/genpage.php?tnam ... le&dbid=34
Se poate vedea ca proteina de fasole alba contine toti aminoacizii esentiali.
radustefan

Re: cum ne mentinem cantitatea de proteine in organism

Mesajde Sierra » 25.02.2012, 14:43

Marynna, nu are nicio legatura efortul fizic cu renuntarea la carne. Dieta vegetariana nu afecteaza sub nicio forma capacitatea ta de a depune efort fizic pentru antrenamente, etc.
Sierra

Înapoi la Intrebari