Societatea Vegetarienilor din Romania

încălțăminte vegană?

încălțăminte vegană?

Mesajde molc » 17.01.2010, 13:29

Vă rog sa-mi dați niște sfaturi in legătură cu încălțămintea vegană. Am găsit câteva siteuri din afară dar sunt foarte scumpe. În afara prețurilor mari mai e și transportul care face încă pe jumătate. Ar exista vreo alternativă?
Până acum, asta mi se pare cea mai grea parte în tranziția mea de la vegetarian la vegan. Bănuiesc că la vara va fi mai ușor de găsit, e mai mare oferta- teniși, slapi, sandale, pantofi. Dar iarna?
Așa că ar fi binevenite niște idei. Eventual magazine de unde ați cumparat voi.
Mersi.
Fii tu insuti schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume
molc
Voluntar

Re: încălțăminte vegană?

Mesajde artemis » 01.01.2011, 20:30

Oricum e dificil sa comanzi incaltaminte de pe internet....hai....poate la ghete merge (chiar daca sunt mai largi e ok), dar ca femeie sa comand pantofi fara sa-i probez....exista sanse peste 70% sa fie prea mici/mari/incomozi....deci e aproape imposibil :))
Solutia ar fi sa se produca/macar sa se importe si la noi astfel de incaltaminte de calitate.
Recunosc ca si eu am O MARE PROBLEMA DE CONSTIINTA in legatura cu incaltamintea.....stiind ca port in picioare pielea unor animalutze moarte :((
De aproximativ un an sunt lacto-vegetariana, cu accent pe vegetariana (incerc sa renunt complet si la lactate). La hainele de piele am renunt, la manusi de piele la fel.....genti frumoase si de calitate din imitatie de piele sa zicem ca mai gasesti, cu greu, si la noi.......dar INCALTAMINTE e aproape imposibil....cele din imitatie sunt in general de proasta calitate. Sa gasesti cizme si ghete e f greu, eu sunt o mare fana Geox sau sa zic asa....eram....cel putin cizme de vreo 5-6 ani numai de la ei mi-am luat pentru ca intr-adevar "respira" piciorul si sunt de caliatete f buna....DAR toate sunt din piele.....
Anyway....o sa mai caut informatii, poate mai apar si la noi magazine cu asa ceva.... :)
artemis

Mesajde infotudor » 23.08.2011, 18:15

Din pacate incaltaminte fara piele gasesti doar in domeniul sport dar nici acolo nu sunt sigur 100% la noi. Am intrebat la Himalaya si se uita aia crucis la mine "fara piele?" Am banuiala ca la generatiile noi de goretex ai sanse sa gasesti fara piele insa pentru fete, elegant... mai greu... Standardul a fost impus de pantofii italieni si au piele ca etalon, adica un animal mort. Eu incerc sa port cat mai mult ce am deja cumparat si voi cauta din timp ceva fara piele.
infotudor

Mesajde ruxi » 01.09.2011, 12:05

deja exista f. multe optiuni - tot mai multe! - de incaltaminte din materiale sintetice si nu din piele, in niciun caz nu sint numai stiluri sport. da un search la "vegan shoes" si o sa vezi o gramada de rezultate! eu am observat in ultimul an ca devine tot mai comun si in romania ca incaltamintea sa aiba eticheta aceea cu simbolurile pentru tipul de material(e) folosit (e ceva cerinta legala): http://www.whatapair.com/UnderstandingShoeLabels.aspx
ruxi
Site Admin

Înapoi la Intrebari