Sa trecem la cazul meu:ieri mi a placut o catelusa pe facebook si am zis ca sa o adopt.Pentru mine cainele reprezinta un membru de familie adoptat ,care se bucura de educatie,socializare interactiune cu familia si un suflet care este invatat la cat mai multe lucruri bucurandu se de miscare suficienta,zilnic ture de km in padure,eu fiind indragostit de padure si natura in general.Membra facebook cu numele Alex Tautan,a respins din start adoptia catelusei pe:motivul comvingerilor mele vegane,invocand ca :"ii doresc tot ce e bine in viata".Evident mi am spus si eu parerea nu prea finut..dar am ajuns la multe concluzii.Acum voi vorbi,fara ocolisuri,dur in fata asa cum am fost si eu discriminat:
-culmea culmilor ipocriziei:pe langa faptul ca,iubitorii de animale consuma carne,poarta blanuri strigand "jos criminalii de caini"-si eu am strigat in fata parlamentului,dar incerc sa fiu consecvent..pe langa toate astea ea
oreste tot ce e bine in viata acelui catel,dandu i HRANA CHIMIZATA celebrele boabe,care:contin:Euri,coloranti artificiali,carne de la animale bolnave,moarte de boli,si substante periculoase care fac dependenta cainelui.Rezultatul:mai mult de jumatate din populatia canina moare de CANCER datorita acestei alimentatii total inadecvate fiintelor vii care sunt biologice si nu chimice.Exemple:o doamna iubitoare de caini si sufletista mi a povestit:la tara o boieroaica fara suflet si fara inima are catel piele si os ,legat cu un lant mare si greu de grajd.Fara casuta ,si fara apa.Ii da laturi cu urzici,dar rar..Odata catelul era la soare si nu avea unde sa se adaposteasca si d na a atras atentia nemernicei,la care ea a zis:"da-l in saracie..ce are?".Boieroaica a mancat ceva pui,si au ramas oasele pe care le a aruncat.D na ia zis ca
e ce nu le da la caine,la care spurcata:"doamne feri carne sa se obisnuieasca sa nu mai manance ..sa pazeasca bivolii"deci:rebutul uman are si bivoli..de acolo nu tu zer de lapte nu tu lapte iar cainele piele si os.Am propus infiintarea politiei animalelor intr un articol,si:foarte putini au raspuns la solicitarea mea,oameni cu bun simt care vad importanta infiintarii de urgenta al acestei institutii la Cluj.Mai departe:la tara sunt si oameni mai cumsecade care au dulai zdraveni si hraniti bine,care traesc peste 20 de ani.,Caz concret:un om a copilarit alaturi de catelul de intors oile care a trait odata cu el:32 de ani!Ce mananca acesti caini?Taranii,nai ales demult,nu mancau carne decat:rar,in unele cazuri:odata pe saptamana.Slanina era impartita milimentric oamenilor care munceau,si produsele din porc toate erau consumate de om.Se evita carnea pentru caine tocmai sa nu faca mofturi,si astfel omul nu si ar fi impartit carnaria cu scavul lui:cainele.Dar SA VORBIM DE CAINI BINE hraniti,ce primeau :laturi.Ce sunt laturile:amestec de tarate,malai,coji de paine,urzici-la sezon-care erau fierte.Aici se gasesc urmatoarele substante nutritive:carbohidrati,multe vitamine,si proteine dar nu de inalta calitate.Proteine de inalta calitate contine:zerul,laptele,branza.Acestea din urma rar ajungeau in galeata de laturi.La stana:ciobanii dadeau puilor de ciobanesc carpatin sau mioritic precum si celorlalti caini:zer,mamaliga,tarate-si:pana la un an cainii nu vedeau carne.Ori cat de rau este cineva si intolerant fata de vegani nu poate sa afirme ca:acei caini ar fi fost "slabi si amarati"din contra:se bat cu ursul si lupul...si daca scapa cu viata ajung la varste de peste 20 de ani.Dupa ce cresc ,acei caini si daca nu sunt hraniti:ajung sa consume carne,sa vaneze.Dar in perioada de dezvoltare..vegetarianism.Si acum ,ca sa nu creada careva om fara creier ca eu doresc sa dau laturi cainelui:declar ca pe langa mamaliga,in cazul meu:si orez brun,voi avea grija sa ii asigur proteine vegetale de inalta calitate asa cum am descris in articol,plus cure de vitamine si merisoare.Cainele alege:daca lui nu ii place aceasta hrana nu o va primi.Eu nu am dreptul sa fortez o fiinta sa adopte un stil de viata.Asa ca:cazul cainilor din sate-vorbesc de cei bine hraniti-,cainii indienilor otonimi care sunt vegani de cand se stiu pe lume printre care:xolosul mexican,cainii taranilor chinezi printre care:cow cow,cainii serpasilor din nepal vegetarieni budisti ,cainii tibetanilor printre care :"nicutul si anemicul"mastif tibetan de 45-50 kg, care:sunt hraniti cu placinta tocmai sa nu plece sa vaneze,toti acesti caini primeau si primesc de a lungul secolelor hrana:vegetala.Asa ca:nu putem, vorbi de simple cazuri izolate si simple alternative,ci de lucruri dovedite stiintific ,rational.Dar LIPSESTE CEVA OMULUI:BUNUL SIMT si ABUNDA:ORGOLIUL,URA FATA DE ADEVAR.Faptul ca Alex ma discriminat in acest hal total infiorator-cu asta punandu ma sub aceeasi 'palarie cu boieroaica sus amintita-arata si:ura fata de vegani,pe langa un psihic incapatanat fanatic carnivor.Consumul de carne este super obsesie nationala,si ..globala.Omul nu poate sa fie deschis la lucrurile noi...e incapabil.Unii nu toti.Trebuie acceptati asa cum sunt,dar am scris acest articol pentru ca nu suport si nu imi permit discriminarea la care sunt supus intocmai de iubitorii de animale,colegii mei.
Concluzie si hotarare finala:eu doresc sa am o viata cat mai linistita,fara stres pentru ca fiintele au nevoie de mine,natura are nevoie de mine si as dori pe viitor sa evit asemenea conflicte cu astfel de oameni.Ca sa fac ceva dupa posibilitati pentru drepturile tuturor fiintelor fie patrupede sau bipede,pentru natura nu pot sa imi distrug nervii pentru niste oameni care nu ma suporta si ma discrimineaza asa ca:rog pe toti cei care sunt impotriva mea si refuza sa imi dea catel sa ma scoata din lista de prieteni.Multumesc.O mica asemanare ca incheiere:homosexualilor-eu sunt hetero dar ii consider absolut normali pe gay-li se ataca dreptul de a adopta sau naste cu insamantare artificiala un copil.Vad ca Romania a ajuns si la faza cand:veganilor li se ataca dreptul de a adopta un caine.RUSINE ROMANIA!INCA ODATA.
Linkuri utile pentru cei deschisi la suflet,dovezi stiintifice rationale.Daca aveti ceva impotriva SCRIETI LOR nu mie,eu sunt un purtator de cuvant:
http://www.youtube.com/watch?v=D-HkmmEnTe0
http://www.youtube.com/watch?v=qQPTDcmAOPY
http://www.google.ro/search?hl=ro&biw=9 ... a=N&tab=vw
Si un mic offtopic cu niste bipezi "anemici,slabuti "vegani:
http://www.veganstrength.org/profiles/
http://www.veganbodybuilding.com/?page=bio_avi