Societatea Vegetarienilor din Romania

soia

soia

Mesajde eurydice » 24.12.2011, 03:20

hey! sper sa-mi raspunda cineva la mesajul asta .
am o mica problema cu soia .. aceea granule , schnitzele etc , de la inedit sau sano vita, ca doar pe acestea le folosesc .
nu prea stiu cum sa o prepar.. am evitat sa prepar soia, dar imi place foarte mult gustul, si am incercat sa-mi fac singura .. dar la schnitzele mi se pare groaznica, in sensul ca incerc sa o storc de apa cat de bine pot, dar tot ramane apoasa la mijloc , si am impresia ca nu e gatita cum trebuie,chiar daca se ard la suprafata , cand le prajesc.
iar cea granule,am tot incercat sa o bag la chiftelute, dar aceeasi problema, prea apoasa , iar chiftelutele nu s-au facut bine la mijloc, nu pricep care e problema, stie cineva vreun truc ceva ?
la schnitzele am descoperit , ca daca pun putin suc de rosii cand o fierb, se fac tocmai bine, si nu mai am probleme , dar nu vreau mereu sa fac mancare cu rosii.
iar soia granule la sosuri este bestiala, mai ales cand fac paste, dar la chestii prajite nu ma descurc ...

help??
eurydice

Re: soia

Mesajde Sierra » 27.12.2011, 19:43

Eu cumpar snitele semi-preparate de la... nu radeti... firma Junghiu. Sunt foarte urate dar gustoase. Nu stiu inca sa fac singura snitele de soia.
La chiftele pun oua, insa trebuie stoarse foarte bine in pumn cand formezi chiftelele. Le lasi mai mult pe foc si se fac. Nu sunt crude inauntru, ci moi. Dupa ce se racesc sunt foarte bune.
Daca nu le storci bine de apa se destrama in tigaie.
Sierra

Înapoi la Retete